Kärcher verduidelijkt garantie: Hogedrukreiniger na 2 jaar gegarandeerd defect

Kärcher, verkoper van de bekende gele hogedrukreinigers, komt met een verrassende nieuwe versie van de garantie die meer zekerheid biedt.

Kärcher, het internationale bedrijf bekend om zijn diverse schoonmaakmachines, wat recentelijk nog opschudding veroorzaakte met de Hangjongeren-Weg Spuit, komt met een nieuwe versie van de garantie op de veelverkochte gele hogedrukreinigers.  De garantie, die nog steeds 2 jaar van kracht is, biedt klanten meer zekerheid over het functioneren van het apparaat, volgens de fabrikant.

Tijdens een evenement ter promotie van een ander Kärcher product, een stoommachine speciaal voor blinden, legde de woordvoerder Ton de Haas er alles over uit.

“Wij kregen veel klachten van klanten over de garantie van onze hogedrukreinigers”, zei de heer De Haas, “mensen klaagden dat het apparaat het net twee jaar deed, en dan was de garantie al afgelopen. Dat is natuurlijk heel vervelend.”

Kärcher draait de garantie daarom nu om: Na 2 jaar zullen de goedkopere modellen hogedrukreinigers gegarandeerd kapot zijn, en zal geen vervanging mogelijk zijn. “Door een uniek fabricageproces, waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van de allergoedkoopste onderdelen, kunnen we met zekerheid zeggen dat je de hogedrukreiniger hooguit een paar keer kunt gebruiken, en dan gaat hij haperen.”

“Daarbovenop komt de extra reparatiegarantie nog”, vulde De Haas aan, “wij garanderen dat reparatie altijd duurder zal zijn dan aanschaf van een nieuwe hogedrukreiniger.” Hiermee is Kärcher de enige aanbieder van een apparaat waar je 140 euro voor betaalt, en minder dan 10 keer kunt gebruiken.

De Haas: “We hoorden ook dat mensen na 2 jaar begonnen te twijfelen als de hogedrukreiniger nog werkte. Aan die slopende onzekerheid – blijft hij het nog doen? – komt nu ook een einde, dankzij onze gratis Defect Service. Na 2 jaar komt gratis een monteur bij u langs thuis, die ervoor zorgt dat uw hogedrukreiniger effectief onklaar wordt gemaakt.”

De verzamelde gebruikers van goedkopere hogedrukreinigers waren voorzichtig positief over de nieuwe garantie. Sjaan Verheest, eigenaar van een Kärcher 2.25 van 3 jaar oud, die nauwelijks meer druk op kan bouwen: “Dit is een uitkomst, absoluut. Ik hoop dat de monteur snel langskomt om hier een einde aan te maken.”

Kärcher benadrukt de nieuwe garantie alleen geldt op verdacht goedkope hogedrukreinigers, aangeschaft na 1 april 2016.

Volgende flauwekul »

Poffertjesrestaurant bekroond met 3 Michelin sterren en ander nieuws deze week

Een poffertjesrestaurant werd bekroond met 3 Michelin sterren, en ander nieuws deze week, in 10 handige headlines.

Recente onzin

"Geile keuze" stickers in Albert Heijn zorgen voor veel opschudding

Albert Heijn schokte klanten en anderen met onverwachte "keuze" stickers op producten, die verwisseld bleken te zijn met stickers voor een geheel andere winkelketen.